www.rethymno-hotel.com

rethymno-hotel

rethymno-hotel

 

Η πανέμορφη πλατιά απλωμένη αμμώδης παραλία, η διατηρητέα μαγευτική παλιά πόλη με τα γραφικά μικρά στενά δρομάκια, τα τζαμιά και τους μιναρέδες, το παλιό λιμάνι με το φάρο, το Βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στην πόλη, κάνουν το Ρέθυμνο έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το Ρέθυμνο είναι μία πόλη που μπορεί να καυχηθεί ότι διατηρεί ακόμη τη φυσιογνωμία του και την παλιά ομορφιά του. Η νέα πόλη, που αναπτύχθηκε μετά το 1975, με όμορφα τετραώροφα κτίρια και πολύ καλή ρυμοτομία έχει συμπληρώσει τη γοητευτική εικόνα της πόλης.

Το Ρέθυμνο περιτριγυρίζεται στα βόρεια από τη θάλασσα και στα νότια από βουνά και λόφους κι ο επισκέπτης της πόλης μπορεί να συνδυάσει το βουνό με τη θάλασσα, σε τοπία που αλλάζουν συνέχεια: να απολαύσει κρυστάλλινες παραλίες, να περπατήσει σε παρθένα μικρά φαράγγια, να εξερευνήσει μικρά απόκοσμα σπήλαια, να επισκευτεί ιστορικά μοναστήρια, εκκλησίες, άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους, γραφικά χωριουδάκια με φιλόξενους ακόμη ανθρώπους.

Το Ρέθυμνο αναπτύχθηκε τα τελευταία 30 χρόνια, με την ίδρυση του Πανεπιστημίου και την ανάπτυξη του τουρισμού. Οι 5.000 περίπου φοιτητές το χειμώνα και οι χιλιάδες τουρίστες το καλοκαίρι, βοήθησαν ώστε να υπάρχει μία ζωντανή νυχτερινή ζωή με πολλές δυνατότητες για διασκέδαση


Στις ακόλουθες διευθύνσεις μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το Ρέθυμνο. Είναι ο μικρός οδηγός μας, από την εμπειρία μας, για την πόλη και το νομό του Ρεθύμνου, με πληροφορίες που μπορεί να θέλετε να γνωρίζετε, αξιοθέατα που μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε και προτάσεις με δραστηριότητες κατά την παραμονή σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε, αν θέλετε, να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας.

 

Ρέθυμνο - πρακτικές πληροφορίες. Χρήσιμες βασικές πληροφορίες για το Ρέθυμνο.

 

Αξιοθέατα. Τι μπορείτε να δείτε μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου.

 

Κοντά στο Ρέθυμνο - ιστορία και φύση. Τι μπορείτε να επισκευτείτε κοντά στο Ρέθυμνο.

 

Νότια από το Ρέθυμνο. Η άγρια, ανέγγιχτη ομορφιά του νότου.

 

Δραστηριότητες. Οργανωμένες περιηγήσεις που προσφέρονται από το Ρέθυμνο.

 

Η ζωή "έξω" στην πόλη. Αγορές, φαγητό, διασκέδαση, νυχτερινή ζωή.

 

Κρήτη. Κάποιες πληροφορίες για το νησί μας.

 

Loading