www.rethymno-hotel.com

rethymno-hotel

rethymno-hotel

 

 

Το Ρέθυμνο είναι ένα ιδανικό μέρος για διαμονή για κάποιον που έρχεται για διακοπές στην Κρήτη. Μια αξιαγάπητη πόλη, με 11κμ υπέροχη αμμώδη παραλία, μία πολύ γραφική παλιά πόλη με Βενετσιάνικα και Τούρκικα μνημεία, στενά σοκάκια με σπίτια με πέτρινες καμάρες, ένα επιβλητικό Βενετσιάνικο κάστρο και το πανέμορφο παλιό ενετικό λιμανάκι. Το Ρέθυμνο προσφέρει πολλές δραστηριότητες κι έντονη νυχτερινή ζωή. Η θέση του Ρεθύμνου στη μέση περίπου της Κρήτης είναι πάρα πολύ βολική γι αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα του νησιού.

 

Πως να έρθετε:

 

Με αεροπλάνο:
Αν έρχεστε στην Κρήτη με αεροπλάνο, πιθανότατα θα φτάσετε ή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ή των Χανίων.

 

Το διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Κρήτη. Βρίσκεται 84 χμ ανατολικά του Ρεθύμνου και 5 χμ ανατολικά από το κέντρο του Ηρακλείου. Το αστικό λεωφορείο Νο 1 απέναντι από την έξοδο του κτιρίου του αεροδρομίου, φεύγει κάθε 15-20 λεπτά για το κέντρο του Ηρακλείου κι έχει στάση 250μ από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ. Το εισιτήριο κοστίζει 0,90 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από το εκδοτήριο έξω από το λεωφορείο ή από τον οδηγό. Η διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι τη στάση για το ΚΤΕλ είναι περίπου 10 λεπτά. Στο αεροδρόμιο υπάρχουν πάντα ταξί. Για το σταθμό των ΚΤΕΛ το ταξί κοστίζει περίπου 7 ευρώ και χρειάζεται περίπου 10 λεπτά. Για το Ρέθυμνο κατευθείαν, η διαδρομή με ταξί διαρκεί μία ώρα και κοστίζει περίπου 90 ευρώ. Στο αεροδρόμιο υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων, διεθνείς και τοπικές. Αν φύγετε από το αεροδρόμιο με αυτοκίνητο, από την έξοδο του αεροδρομίου στρίβοντας δεξιά οδηγείστε στο Ηράκλειο, ενώ πηγαίνοντας ευθεία προς τα νότια από την έξοδο και ακολουθώντας τις πληροφοριακές πινακίδες, θα βρεθείτε στην εθνική οδό που οδηγεί στο Ρέθυμνο.

Το διεθνές αεροδρόμιο Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης, στο Ακρωτήρι, είναι72 χμ βορειοδυτικά του Ρεθύμνου και 5 χμ βορειοανατολικά από το κέντρο τωνΧανίων. Δυστυχώς υπάρχουν μόνο 5 αστικά λεωφορεία την ημέρα που να συνδέουν το αεροδρόμιο με την πόλη των Χανίων, στις 06:45, 10:20, 11:50, 18:30 και 21:20. Η διαδρομή για τα Χανιά διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Τηλέφωνα για πληροφορίες για τα δρομολόγια του λεωφορείου: 2821093052 ή 2821093306. Το ταξί για το σταθμό των ΚΤΕΛ στα Χανιά κοστίζει 20 ευρώ και χρειάζεται περίπου 15 λεπτά. Για το Ρέθυμνο κατευθείαν, η διαδρομή με ταξί διαρκεί μία ώρα και κοστίζει περίπου 80 ευρώ. Στο αεροδρόμιο υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων, διεθνείς και τοπικές. Αν φύγετε από το αεροδρόμιο με αυτοκίνητο, ακολουθώντας τις πληροφοριακές πινακίδες, θα βρεθείτε στην εθνική οδό που οδηγεί στο Ρέθυμνο.


Με το πλοίο:

Το λιμάνι του Ρεθύμνου είναι κεντρικά μέσα στο Ρέθυμνο, 300μ ή 8 λεπτά με τα πόδια από τα δωμάτια μας.

Το λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ, 8 λεπτά με τα πόδια, στρίβοντας δεξιά στην έξοδο του λιμανιού. Κατά την άφιξη των περισσότερων πλοίων, υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά στο ΚΤΕΛ. Από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου για το Ρέθυμνο, το λεωφορείο κάνει μιάμιση ώρα και το εισιτήριο κοστίζει 6,90 ευρώ. Το ταξί για το Ρέθυμνο κοστίζει περίπου 80 ευρώ και η διαδρομή είναι μία ώρα. Φεύγοντας από το λιμάνι με αυτοκίνητο, στρίβοντας δεξιά προς τα δυτικά και οδηγώντας κατά μήκος της θάλασσας για περίπου 4 χμ συναντάτε σήματα κυκλοφορίας. Πηγαίνοντας ευθεία μπροστά, προς τα νότια και ακολουθώντας τις πληροφοριακές πινακίδες, θα βρεθείτε στην εθνική οδό που οδηγεί στο Ρέθυμνο, όπου θα φτάσετε μετά από μία ώρα.

Το λιμάνι των Χανίων βρίσκεται στον κόλπο της Σούδας, 9 χμ ανατολικά των Χανίων και 54 χμ δυτικά του Ρεθύμνου. Στο λιμάνι φτάνουν τα πλοία από Πειραιά και για κάθε άφιξη περιμένει λεωφορείο του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά στο Ρέθυμνο. Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε μέσα στο λεωφορείο. Η διαδρομή για Ρέθυμνο είναι περίπου 55 λεπτά. Υπάρχει σταθμός ταξί 50μ από το πλοίο, στην πλατεία της Σούδας. Η διαδρομή για Ρέθυμνο κοστίζει περίπου 60 ευρώ και διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Με αυτοκίνητο, φεύγοντας από την πλατεία της Σούδας, στρίψτε αριστερά και φτάνοντας στη διακλάδωση με την εθνική οδό, στρίψτε πάλι αριστερά για το Ρέθυμνο, όπου θα φτάσετε μετά από 45 λεπτά.


Με το λεωφορείο:

Ο σταθμός των λεωφορείων στο Ρέθυμνο είναι 10 λεπτά περπάτημα από τα δωμάτια μας. Στρίψτε δεξιά προς τη Φορτέτζα και στην επόμενη γωνία στρίψτε πάλι δεξιά. Περπατώντας κατά μήκος της Δημακοπούλου, θα συναντήσετε τη Μεγάλη Πόρτα, μία πέτρινη καμάρα που είναι είσοδος στην παλιά πόλη. Στρίψτε αριστερά και στην επόμενη γωνία στρίψτε δεξιά στην οδό Τομπάζη, που οδηγεί στη Μητρόπολη. Εκεί που τελειώνει ο δρόμος, στρίβοντας αριστερά βρίσκεστε στην Αρκαδίου, όπου απέναντι αριστερά στο Νο 159 είναι η είσοδος των δωματίων. Το ταξί από το ΚΤΕΛ θα κοστίσει περίπου 4 ευρώ.

Από το σταθμό των λεωφορείων στο Ηράκλειο, λεωφορείο για Ρέθυμνο έχει κάθε μία ώρα. Το εισιτήριο κοστίζει 6,90 ευρώ και το ταξίδι διαρκεί μιάμιση ώρα. Στην Κρήτη υπάρχουν δύο εταιρείες ΚΤΕΛ, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου (Ανατολικής Κρήτης) και το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου (Δυτικής Κρήτης), χρησιμοποιούν τους ίδιους σταθμούς, έχουν τις ίδιες ώρες δρομολόγια για Ρέθυμνο, με την ίδια τιμή.

Από το σταθμό των λεωφορείων στα Χανιά, λεωφορείο για Ρέθυμνο έχει κάθε μία ώρα. Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ και το ταξίδι διαρκεί μία ώρα. Οι δύο εταιρείες ΚΤΕΛ, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου (Ανατολικής Κρήτης) και το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου (Δυτικής Κρήτης),που χρησιμοποιούν τους ίδιους σταθμούς, έχουν τις ίδιες ώρες δρομολόγια για Ρέθυμνο, με την ίδια τιμή.

Με αυτοκίνητο:

Αν έρχεστε από το Ηράκλειο, φτάνοντας στο Ρέθυμνο θα είναι βολικότερο να στρίψετε για το δρόμο κατά μήκος της θάλασσας, που είναι όλο ευθεία και οδηγεί κατευθείαν στα δωμάτια. Τα δωμάτια βρίσκονται στην Ελευθερίου Βενιζέλου 45, που είναι ο δρόμος που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο προβλήτες του λιμανιού και είναι το τελευταίο τμήμα αυτού του παραλιακού δρόμου, ακριβώς πριν το ενετικό λιμάνι. Θα καταλάβετε εύκολα ότι βρίσκεστε στο δρόμο αυτό γιατί θα βλέπετε φοίνικες και από τις δύο πλευρές του.

Αν έρχεστε από τα Χανιά, μπαίνοντας στην πόλη του Ρεθύμνου συνεχίστε ευθεία μέχρι τα δεύτερα φανάρια που θα συναντήσετε, στη δεύτερη γωνία του Δημοτικού Κήπου. Εκεί στρίψτε δεγιά και στην επόμενη γωνία αριστερά, στην οδό Μοάτσου, που συνεχίζει σαν Ζυμβρακάκη και μετά σαν Λουκάρεως. Εκεί αριστερά σας θα δείτε ένα δρόμο που κατηφορίζει, στρίψτε σ' αυτό το δρόμο και πηγαίνετε ευθεία για να δείτε μπροστά σας τη θάλασσα. Εκεί στρίψτε αριστερά και στη μέση της Ελευθερίου Βενιζέλου, στο νούμερο 45 βρίσκεται η είσοδος των δωματίων μας από την πλευρά της θάλασσας.

Από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο η Ελευθερίου Βενιζέλου γίνεται πεζόδρομος από τις 07:30 το βράδυ μέχρι τις 01:00 τα ξημερώματα και είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα. Αν η άφιξη σας είναι μέσα σ' αυτό το διάσημα, θα πρέπει να παρκάρετε λίγο πριν και να έρθετε με τα πόδια.

 

Loading